kivagyok

Kedves Olvasó!

Néha nehezen mozdulok ki otthonról, néha nehezen kezdek el sétálni a hétvégén...., de aztán ha elindulok, nehezen állok le/meg. Egy valami azonban tényleg megállít, az az, hogy elfáradok; elfárad a lábam a sok métertől, elfárad a szemem a sok látnivalótól, elfárad az agyam a sok elraktározni való élménytől.
Ezeket szeretném most megosztani. Remélem, ezzel más is kedvet kap vagy egy saját túrához, vagy a hozzám való csatlakozáshoz.

Kalandra fel! Jó utat!

"Veszélyes dolog kilépni az ajtón, Frodó. Csak rálépsz az Útra, és ha nem tartod féken a lábadat, már el is sodródtál, ki tudja, hová." - J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura -

2012. május 27., vasárnap

4. Harmadik túra – Gellért-hegy és a Tabán


Igen, de csak Gellért-hegy lett belőle, persze újfent néhány kihagyással. J

Történt ugyanis, gondoltam valami könnyebb utat kellene nézni. De sem a térképem, sem az útvonaltervező nem mesélte el, hogy is lehet nem megszakadva, kifulladva, hanem kényelmesen, busszal feljutni. De valahogy mindegyik azt tanácsolta, „küzdj meg az élvezetért”. Vagyis mászd meg a hegyet, és csodáld a kilátást! Szó se róla, tényleg csodás, és megéri a meló.

Így aztán lemaradt a Tabán, mert elfáradtunk, és kimaradt a Gellért-fürdő, Gellért-hegyi Sziklatemplom rész, mert ez egy következő túrába jobban beleillik. És ami még kimaradt, az a Gellért-hegyi víztározó. Vagyis részünkről meg volt, csak épp zárva. L Igaz a könyvem azt írja, hogy látogatható, csak azt felejtette el, hogy nem állandóan. Egyébként épp a múlt héten volt épp nyitva. L Szóval ezt még egyszer megfutjuk, mert nem láthat minden nap az ember (kivéve, ha ott dolgozik) egy 40.000 köbméteres, oszloperdős víztározót!

Ja, meg valahol útközben elvesztettük az Uránia csillagvizsgálót is. Pedig annyira figyeltem. Viszont ezt is érdemes, mert sötétedés után, tiszta időben, 22:00-ig távcsővel lehet nézelődni.

Egyébként anno kislányként voltam fenn a hegyen, de már nem emlékszem rá. vagyis egy valamire igen, bár helyileg én a Citadellához tettem, de kiderült, mégsem ott van, ez pedig a Kilátókő c. alkotás a víztározó tetején lévő parkban.

Nem mellékesen sikerült beszereznem egy saját tulajdonú Somorjai-könyvet. És eljutottam odáig, hogy a könyv elejét is elolvastam. Sok érdekesség mellett felsorol jó néhány múzeumot, és kiállítóhelyet, ami további megnéznivalókat írt fel a listámra. Legközelebb elmesélem ezeket, hátha valaki kedvet kap hozzá. J

És két nem kevésbé fontos esemény:
1. Végre nem egyedül voltam. Állandó, és egyetlen Nővérem (azaz Tesóm J) ígéretéhez híven velem tartott. Bár szegényt néha újra kellett éleszteni felfelé menet (nem mintha engem nem), de a látványon kívül extra kárpótlást kapott: a hintát.
2. És lám-lám a végén a türelem tényleg képeket terem…. J De tessék saját fotókat gyártani… J Azért addig is felajánlom a sajátomat íme.

1 megjegyzés:

  1. Amikor a testvérek leveleznek:

    Tesóm véleménye: "Nagyon jó a szöveg és a képek, meg a képaláírások is. Ezt az írói vénát kitől örökölted?????"

    Válaszom: "Nem tudom. Majd megkérdezem anyukádat, hátha tudja. :-)"

    VálaszTörlés