kivagyok

Kedves Olvasó!

Néha nehezen mozdulok ki otthonról, néha nehezen kezdek el sétálni a hétvégén...., de aztán ha elindulok, nehezen állok le/meg. Egy valami azonban tényleg megállít, az az, hogy elfáradok; elfárad a lábam a sok métertől, elfárad a szemem a sok látnivalótól, elfárad az agyam a sok elraktározni való élménytől.
Ezeket szeretném most megosztani. Remélem, ezzel más is kedvet kap vagy egy saját túrához, vagy a hozzám való csatlakozáshoz.

Kalandra fel! Jó utat!

"Veszélyes dolog kilépni az ajtón, Frodó. Csak rálépsz az Útra, és ha nem tartod féken a lábadat, már el is sodródtál, ki tudja, hová." - J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura -

2012. október 6., szombat

5. Első különszám – nyaralás, KÖN, Lánchíd


Kissé régen jártam erre. De azért útközben is voltam itt-ott, és mivel már régen megígértem…

A nyaralást kivételesen most tényleg nyáron ejtettük meg. Persze nem mi lennénk, ha csak olyan „üljünk és legyünk valahol”-osra alkottuk volna. Alapbázis Bükkszék, egy kis túra, egy kis strand, két kis korán buszhoz kiérkezés.
Parádfürdőn az Ilona vízesést ajánljuk mindenkinek. Igaz kissé túrázós (olyan 3-4 km), de nagyon szép. Igaz szebb lenne bővebb vízhozammal, de akkor kissé vizesen érne ki az ember.
Ja, és mivel a strandon nem volt sem lángos, sem hekk (milyen strand az ilyen?), így azt visszaérve ejtettük meg az Őrs vezér téri lángososnál (a hekket persze nem J).



KÖN – azaz Kulturális Örökségi Napok
Nem is tudtam, hogy van ilyen, és most már arra sem emlékszem, hol találtam rá. A lényeg az, hogy megtaláltam, és már pénteken sikerült elkezdeni a hétvégét.
Ugyanis sikerült bejutni a Külügyminisztériumban tartott „Magyar desszertek a diplomácia szolgálatában” című kiállítás megnyitójára, ahol együtt sütiztünk a miniszter úrral. J A kínálatot az Auguszt cukrászda E-80 tortája és a Gundel étterem mignon-papíron tálalt sütijei adták. A somlói gombóc (vagyishogy a somlói galuska mindennel együtt gombóc formában mignon-papíron) nagyon tuti volt. J
Szombaton az Országházba csak (?) két túrára sikerült bejutni: a geológiaira és a barangolásra. Tudtátok, hogy a Vadász terem terasza a Dunára néz? Nagyon pazar, na. Remélem, sikerül jövőre bejutni az alagsor és a kupola túrákra.
Vasárnap Fiumei úti sírkerttúra, Brit Nagykövetség és Magyar Nemzet Bank. Ez utóbbiban nem csak a látogatóközpont ám. És mit ne mondjak, ide (is) csak az épületért magáért érdemes dolgozni járni.



Lánchíd
Ma egy nagyon egyedülálló élményben volt részünk Tesómmal. Hála Erának, mert bevezetett a klubba, és Juditnak, aki vezeti az Explore Hungary-t.
Igazából az is élmény, ha végigsétál az ember a Lánchídon, de a hídmester irodájában leverni a lámpát (bocsi, nem volt fenék-kompatibilis), és a lánckamrában megnézni, hogy hol kezdődik (vagy végződik, ha úgy tetszik) a lánc a hídon, az azért már nem kutya. Főleg, hogy vaslétrán kellett lemenni ez utóbbihoz, laza 19 méter mélyre, a Duna popsijával egy vonalba. Én meg ugye köztudottan rühellem a létrákat. De megérte.
Ennek örömére elvileg ugyanezt követjük majd el az Erzsébet hídnál is. J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése